divendres, de juliol 14, 2006

Déu, o la idea de Déu existeix?

La meva opinió és que qualsevol creació religiosa feta pels homes no passa del grau d'opinió, per molta gent que tingui al darrera. A algunes se'ls dirà sectes, en unes d'altres no...depèn del grau de reconeixement social. De tota manera, qualsevol institucionalització d'aquesta creença és pur dogma demagògic amb ambicions de poder pur i dur.
Ara bé, la idea de Déu, no sé si està tan clara. Un dia parlant amb el benvolgut Guillem Tramullas, em va fer veure que és pedant tant afirmar que sí com que no. Ho sabem del cert? La idea remota de força sobrenatural no està tant clara, ni positivament ni negativament.
De tota manera, encara que la ciència no ens respongui la resposta trobo que almenys busca arguments, contraarguments, explicacions, realitza hipòtesis, per tal de confirmar tal idea. A vegades una pregunta cientifica i ha tingut una resposta cientifica al cap de segles, com en el cas Astronòmic de Aristarc de Samos i Tycho Brahe. I ens qüestionem, perquè va trigar tant? Ai senyors, les creences institucionalitzades han fet de les seves.

Per acabar us deixo un video. Un video? SI XD. En aquí es deixa confirmat que la idea de força sobrenatural apareix en molts aspectes, pensem en la música,.... més concretament un baixista...qui? (molts ja sabràn la resposta) Laddies and Gentleman, per tots vosaltres, Victor Wooten; interpretant la popular "amazing grace".



Salut a tothom:)

2 comentaris:

Guillem Bagaria ha dit...

Afrimar que Déu no existeix és una mostra de força.
Déu ha estat sempre una EXCUSA per a explicar efectes que, degut al deficient coneixememnt que hi havia, eren inexplicables.
Com que molts d'aquests efectes produein canvis i modelaven la vida de la gent (malalties, sequeres, mort, etc) creien que hi havia alguna cosa superior que els REPRIMIA. Es un pas molt lògi per a una societat primitiva pero del tot inadequat per a la actual: avui dia la religió només és un altre mètode condemnable de guanyar poder i diners.

PD. Victor Wooten Powaa! xD

Gimpy ha dit...

L'únic que no m'agrada de les ciències és que el professor de didàctica de les ciències és l'únic que encara no ha penjat la nota a l'expedient acadèmic XDDDDD, com s'està arrepenjant...:)

ens llegim!

PD: potser no s'ha notat, però el tema de déu era una mera excusa per colar el video de victor wooten XDDD