dilluns, de desembre 11, 2006

Música de fons

Aprofitant que fa uns dies que la Wii ha sortit a la venda i s'ha esgotat (XD), vull centrar-me en un tema que té a veure amb les consoles i els videojocs i que potser a vegades que al marge; tal com he titulat "música de fons".
Les músiques dels videojocs són tant o més destacables que la resta de músiques.
L'aparició al mercat dels videojocs va obrir una porta més a la creació de música, semblant a la cinematogràfica. Que busca composicions amb personalitat i innovadoses, ja que, per posar un exemple, una simple 4a Justa descendent ens pot recordar al tema de Legend of Zelda.
Vaig trobar un article en un altre blog que en parla molt millor, així que us recomano que us el llegiu.

En aquest mateix article vaig descobrir que la indústria de videojocs va crear una mena de festival que es reprodueix arreu del món on una orquestra i cor interpreten temes de videojocs tan coneguts com Mario, Zelda o Gravion.
Per qui vulgui el link d'aquest "grup" (perquè no sé com anomenar-ho...XD) només cal que vagi aquí. Cal dir que a la seva Gira tenen una parada a la península, no sé si a Barcelona, però serà qüestió d'enterar-nos-en.
Més coses referents aquest tema: recordo que hi va haver un any que un alumne de Batxillerat va fer un Treball de Recerca sobre la música en els videojocs. Seria interessant poder-lo aconseguir i llegir-lo.

Molts músics i compositors han creat peces que avui dia tenim com a records, mites inesborrables, que encara escoltem. Aquests compositors van escriure les músiques, segurament, en un temps límit que els creadors dels jocs els hi van posar. Per això afirmo que la música molts cops ha estat composada per les circumstàncies del context. Si els videojocs no haguéssin tingut tant èxit la seva música potser no hauria trascendit tant.

Res més, espero poder completar el tema amb més informació en posteriors temps, ja que el considero de prou importància.

Cuideu-vos i...disfruteu de la música aneu a on aneu, jugueu a què jugueu i feu el què feu: La Música és vida, collons! XD

2 comentaris:

Lord Darkangel ha dit...

Només dir que tinc uns links de música de videojocs extraordinaris, quan tingui temps els penjaré!

Guillem Bagaria ha dit...

I tant... i a més, seria interessant quantes hores acumulen les vegades que he sentit el tema pricipal d'alguns Final Fantasy... o de l'Age of Empires antic... hahaha!