divendres, d’octubre 05, 2007

El tren de l'alegria?

Podria fer un miler de calúmnies vers la empresa ferroviària de la qual depenem tanta i tanta gent per desplaçar-nos als nostres llocs d'estudi i/o feina.
Però no. Avui no escric per cridar contra la PutaRenfe o almenys contra la inoperància i incompetència que fa temps que els envolta.

Ahir anant en tren cap a Sant Andreu Arenal (per fer l'habitual transbord) vaig observar que al costat del típic símbol que indica que no es pot fumar hi havia una altra icona rallada.

La meva sorpresa va ser al descobrir que es tractava d'una clau de sol. No es pot fer música al tren? Però què és això? Personalment penso que una persona tocant al tren dóna una certa vida de que almenys som persones les que viatgem al vagó i no pas mercaderies (tot i que això és discutible en mooolts aspectes d'aquesta vida...). No ho creieu? Esteu al tren, veniu d'un dia de classe, esteu cansats i de sobte puja un home a cantar o tocar la guitarra. La primera reacció és de sorpresa segur, llavors ja ens pot agradar més o menys la música que interpreta o podem considerar que ho fa més o menys malament.
El que vull dir és que si algú vol tocar música és que li agrada, i per tant li agrada interpretar-la i que algú l'escolti (deixant de banda els motius econòmics) i que, en conseqüència, no té l'objectiu de molestar a la gent ja sigui del vagó -en aquest cas- com del carrer, del metro, de la plaça, etc.

Per això em va sobtar veure aquesta clau de sol amb una ralla a sobre. No recordeu quan abans als vagons posaven fil de música? Només devien tenir un disc, perquè l'anaven repetint cada setmana, amb els èxits dels èxits de música clàssica. Llavors perquè neguen la música? Els molesta la gent que toca al tren? Només podem sentir la música que ens posen pels altaveus del tren? Que potser tenen un conveni amb la SGAE per evitar que la gent del carrer toqui cançons sense que ells puguin cobrar els drets d'autor corresponents?

Hi ha moltes preguntes que em venen al cap sobre això, i com que tampoc vull molestar als bons lectors del Blog de Notes ho deixaré aquí. Només volia deixar constància de la meva vivència ferroviària.
Algú havia vist aquest símbol alguna altra vegada en algun vagó?
Què en penseu?

1 comentari:

Guillem Bagaria ha dit...

Doncs no, no havia vist mai aquest senyal.
De totes maneres a mi no em sembbla bé que la gent pugui posar música al tren. Primerament perque en la inmensa majoria dels casos és la que posen els xarnegos i els sudamericans (no vull semblar racista pero l'experiencia ho demostra) al seu mobil a tota castanya.
Pel que fa els musics ambulants... si vas en tren no tens perque sentir musica ni soroll de ningu. Si vols musica te la portes de casa i l'escoltes tu. Si algu puja i toca cançons en un instrument posa en una situacio que pot ser incomoda a molta gent del tren: el fet que li etiguin demanant diners amb unes cançonetes.
En definitiva, segur que la renfe, encara que no ha canviat mai els discs de musica (classica o pop cutre) això espero que ho hagi fet, sobretot pels mobils infernals escupint musica infecte amb una qualitat molt inferior a la que hauria de permetre l'estatut ^_^