dilluns, de desembre 03, 2007

Passa el temps (per a tothom)

A vere quants en reconeixeu, a part d'aquests:

Pelé, Lenin, Clinton, Bruce Lee, Churchill, Napoleón, Che, Castro, El Padrino, Arafat, Elvis, Humpfrey Bogart, Skakespeare, Mozart, Marylin, Beethoven, Hitler, Stalin, Marx, Nietszche, Lincoln, Mao, Dalí, Carles D'Angalterra, Mare Teresa de Calcuta, Sadam, La Reina D'Anglaterra, Jordan, Charles Chaplin, Tyson, Putin, Einstein, Gandhi, Dante, Liu Xiang (El chinés amb samarreta roja que posa 12.88).

Que em sonin però no estic segur: La dona de més a l'esquerra és una actriu que l'he vista mil vegades amb la mateixa cara que a la imatge, Ariel Sharon (al costat de Dalí), la nena petita i l'home amagat sota les estovalles al seu costat em sonen moltíssim.
Algun d'aquests ha de ser Genghis Khan.
Picasso?, entre Lincoln i Nietszche.
Pavarotti? darrere de Dalí.

Els monuments de fons us els deixo pels comentaris. ^^

3 comentaris:

escriptor poca traça ha dit...

Magnífic quadre!!

L'actriu de l'esquerra de tot si no vaig errat és l'Audrey Hepburn (la típica posició de "Breakfast at Tiffany's"), el que dius de Picasso no n'estic segur, i la nena tampoc sé qui és.
La veritat és que m'ha costat anar reconeixent alguns personatges; realment molt currat!

Xapó!

Guillem Bagaria ha dit...

Plató, Pelé,Audrey Hepburn, Charles Chaplin, Steven Spielberg, Beethoven, Hitler, Lenin, Tut Ankh Amun, Saddam, Tyson, Putin, Clinton, Bruce Li, Churchill, Reina Elisabet, Elvis, Stallin, Shakespeare, Mozart, Karl Marx, Einstein, Ghengis Khan, Mao, Jefferson, Napoleó, Che, Fidel, Il Padrino, Marylin Monroe, Arafat, Moisès, Ghandi, Picasso, Pavarotti, Bush, Dalí, Príncep d'anglaterra, Michael Jordan, Teresa de Calcuta, L'útim rei de la dinastia Qi de Xina (surt a Hero la pelicula), Haendel.

Moai a Easter Island. Stonehenge, Anglaterra. Piràmida de Keops i altres, Vall dels Reis, Egipte. Palau Imperial, Beijing.

N'hi ha molts que no coneixem de personatges! Quina currsda de dibuix, a més és bonic. Per a fer-ne un pòster!

escriptor poca traça ha dit...

M'hi he tornat a fixar per segon cop i s'ha de dir que hi ha una cosa que salta a al vista per molt evident que sembli. El 99% són homes. Per si encara ens faltaven arguments per l'existència del sexisme al llarg de la història.
És una comprovació trista de la història en un quadre molt currat.
És evident que les persones que hi surten han estat molt importants, però la tònica sexista de la societat fa amagar la potencial importància i incidència de les dones en la història.

Salut i fins aviat!!